Yeşil Oyun (Green Gaming) Projesi
12.12.2024 / Diğer

Avrupa Komisyonu Yürütme Ajansı tarafından Erasmus+ Programı Sanal Hareketlilikler (Virtual Exchanges) kapsamında desteklenen, 6 farklı ülkeden (Türkiye, İsveç, İtalya, Etiyopya, Nijerya, Tanzanya) ortakların ve toplamda 13 iştirakçı ortağın yer aldığı Green Gaming Projesi’nin 18-30 yaş arası gençler için çevrimiçi eğitimlerinin ikinci aşaması başlıyor. 
Hacettepe Üniversitesi’nden Dr. Özgür Yaşar Akyar’ın proje yürütücüsü olduğu Green Gaming Projesinin eğitimleri, Hacettepe Üniversitesi Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi işbirliği ile Hacettepe Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi’nden öğretim üyeleri ve Rönesans Enstitüsü Derneği uzmanlarının katkılarıyla gerçekleştirilecek. 

İlklerin Projesi: Yeşil Oyun
Erasmus + Programı Sanal Hareketlilikler hibe çağrısı kapsamında yürütülen Yeşil Oyun (Green Gaming)  projesi, 69 proje başvurusu içerisinde hibe desteği alan 11 projeden biri oldu. 6 farklı ülkeden üniversite ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren Green Gaming Projesi, Avrupa Komisyonu Merkezi Yürütme Ajansı tarafından desteklenen Türkiye’de gerçekleştirilecek ilk Erasmus + Virtual Exchange hibe desteği kazanan proje olma özelliğine sahip.

Oyunlaştırma Temelli Eğitimler Gerçekleştirilerek İklim Değişikliği Farkındalığı artırılacak
Avrupa Birliği’nin (AB)  Eğitim, Gençlik ve Spor alanlarındaki Erasmus + hibe programı kapsamında tasarlanan projede gençler evrensel bir mesele olan çevre sorunları hakkında tartışma ve farklı ülkelerden bağlantılar kurma imkanı bulacaklar. Proje,  gençlerin fiziksel hareketlilik olmaksızın yüksek kaliteli uluslararası ve kültürlerarası eğitime  erişmesini katkı sunmayı hedefliyor. 12 Aralık 2024’te başlayacak eğitimlere katılmak isteyen 18-30 yaş arasındaki gençler kayıt yaparak ücretsiz bir şekilde faaliyetlere katılım sağlayabilecekler. 

Çevrimiçi Kolaylaştırılmış Diyaloglar ve Etkileşimli Çevrimiçi Açık Dersler ile 2500 Gence Ulaşılacak

6 farklı ülkeden ortakların işbirliği ile 3 yıl devam edecek proje faaliyetleri ile toplamda 2500 gence ulaşılması hedeflenmektedir. Proje süresince gerçekleştirilecek bilinçlendirme ve yaygınlaştırma çalışmaları sonucunda ise 10 bin gencin iklim değişikliği konusunda farkındalığının artması amaçlanıyor.

Projenin çevrimiçi diyalog etkinliklerine uzman olarak  katkı sunan Öğretim Üyeleri arasında, Hacettepe Üniversitesinden; Prof.Dr.Aslı Özkırım, Dr. Aytaç Perihan Akan, Prof.Dr.Gıyasettin Demirhan, Doç.Dr. Yeşim Bulca, Prof. Dr. Mustafa Kemal Öktem, Doç.Dr. İlknur Durukan, Prof. Dr. Uğur Sadioğlu ve Dr. Onur Toka, Kocaeli Üniversitesi’nden; Doç.Dr. Nermin Demirkol, Doç.Dr. Aysel Çetinkaya ve Doç. Dr. Neslihan Türkmen ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nden Doç. Dr. Aktan Acar yer alıyor. Proje kapsamındaki tüm etkinliklerden haberdar olmak için aşağıdaki bağlantıdan kayıt yapılması gerekmektedir. 


Green Gaming Faaliyetlerine Kayıt Bağlantısı

Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Eğitim Programı aşağıdaki gibidir:

13:30-15:00, 12 Aralık, The need for Environmentally friendly attitudes and policies, Uzman:Prof.Dr.Mustafa Kemal Öktem
15:20-16:50, 12 Aralık, Digital Marketing for Green Future, Uzman: Doç.Dr.İlknur Durukan
10:30-12:00, 19 Aralık, Water Harvesting, Uzman: Doç.Dr. Aktan Acar
13:30-15:00, 19 Aralık, Creative Cooperation Skills for a Green Future, 
Uzman: Doç.Dr.Neslihan Türkmenoğlu Bayraktar
13:30-15:00, 6 Mart, Digital content creation for Green Future, Uzman: Doç.Dr.Aysel Çetinkaya
15:20-16:50, 6 Mart, Green Negotiation, Uzman: Dr. Özgür Yaşar Akyar 

İrtibat Kişisi: 

Ad Soyad-Kurum: Dr. Özgür Yaşar Akyar, Hacettepe Üniversitesi
E-posta adresi: ozguryasar@hacettepe.edu.tr