I. Uluslararası Katılımlı Yutma Sempozyumu Tema: Baş ve Boyun Kanserleri
03.05.2023 / Kongre / Sempozyum

Yutma bozukluklarının değerlendirmesi ve tedavisi/yönetimi multidisipliner bir ekip çalışması gerektirmektedir. Dil ve Konuşma Terapistleri, diğer disiplinlerle birlikte bu ekibin önemli bir parçasıdır. Yutma bozukluklarının yaygın görülen sebeplerinden biri de Baş ve Boyun Kanserleridir. Baş ve Boyun kanserlerinin tedavisinde Hacettepe Üniversitesi, uzun yıllardır öncü ve yenilikçi bir merkez olarak çalışmaktadır. Hacettepe Üniversitesi Erişkin Hastanesinde yer alan Dil ve Konuşma Terapisi Ünitesinde baş ve boyun kanseri tanılı hastalar, yutma ve konuşma disfonksiyonları açısından takip etmekte, Dil ve Konuşma Terapistleri multidisipliner ekibin bir parçası olarak bu hastaların tedavisinde ve yaşam kalitelerinin iyileştirilmesinde rol almaktadır. Sonraki yıllarda kongreye dönüşmesi hedeflenen bu sempozyumun içeriği, verimli geçebilmesi adına ‘Baş ve Boyun Kanserleri’ alt temasıyla sınırlandırılmıştır. Bu sempozyumda, alanında öncü ulusal ve uluslararası konuşmacılar ile baş ve boyun kanserleri nedeniyle görülen yutma bozukluklarında değerlendirme, tanı ve tedavi/terapi yönleri multidisipliner olarak ele alacaktır.