Dördüncü Sanayi Devriminde Yeni Yetkinlikler
05.12.2023 / Konferans / Seminer

Akan Abdula, Aralık 1978 Makedonya'nın (o zaman Yugoslavya) Üsküp şehrinde dünyaya geldi. 1880'li yıllarda Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Türk okulu olarak kurulmuş olan Teffeyüz İlköğretim Okulundan sonra, 1944 yıl kuruluşlu Devlet Lisesi Yosip Broz Tito'dan mezun olmuştur. Üniversite eğitimi için Türkiye'ye gelerek, Bilkent Üniversitesi'nden akademik başarı bursu alarak, İşletme bölümünden mezun olmuştur. Burslu olarak gittiği Case Western Reserve Üniversitesi, Weatherhead School of Management'dan MBA derecesini almıştır. 2003 yılında ABD'den Türkiye'ye dönmüştür. 20 yıl reklam, pazarlama stratejileri, marka yönetimi ve pazar araştırma iş deneyimi vardır. Millward Brown'da araştırma direktörlüğü yaptı. Grey İstanbul reklam ajansında Strateji ve Planlamadan sorumlu Başkan Yardımcılığı ve Grey Group Worldwide küresel strateji konseyi üyeliğini yaptı. Global konseyi yöneten 12 stratejist arasındaydı. Reklam Özdenetim Kurulu üyeliği yaptı. Türkiye'nin en iyi ürün lansmanı ve en etkili sosyal sorumluluk kampanyaları olmak üzere, çok sayıda altın Effie ödülüne layık görüldü. FutureBright Research'ı kurdu, FutureBright Group'a dönüştürdü. Bugün FutureBright Şirketler Grubu, 750'den fazla küresel ve yerel markaya hizmet veren, birkaç ülkedeki ofisleriyle faaliyet gösteren, 35'in üstünde ülkede projeler yöneten bir veri grubudur. Türkiye'nin en büyük markalarına şahsen danışmanlık vermektedir. Bu aralar yeni kurulan FutureBright Sanat Vakfı ile yakından ilgilenmektedir. Öngörülemeyenler isimli kitabın yazarıdır. Kitap yeni olmasına rağmen, şimdiden on baskı görmüştür. Daily Telegraph stratejik yaklaşımlarını haberleştirmiştir.
Bütün Hacettepelileri aramızda görmekten mutluluk duyarız! Aşağıda verilen bağlantıya tıklayarak, etkinliğimize katılabilirsiniz.