Bakarsan Görürsün Düşünürsen Bulursun
01.03.2024 / Diğer

Hayat Senin Projesi toplumun tüm kesimlerinde sağlıkla yaşamın güçlendirilmesine yönelik eğitimden hareketliliğe, sağlıktan beslenmeye, iyilikten çevreye, kültürel gelişimden sanata birçok alanda milyonlarca insanımızla buluşmayı başarmış ülkemizin en güçlü sosyal projelerinden biridir. Uzman Dr. Sinan İbiş tarafından Medikal Turizm Derneği organizasyonu ile sosyal amaçlara yönelik başlatılan; Halkbank Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü gibi birçok saygın kuruluşumuzun da iş birlikleri ile etkinlikler
3 yıldır sürdürülmektedir. Projenin kurumsal bilgilerini www.hayatsenin.org web adresinde görülebilmektedir. Sosyal bilim çalışmaları ve sosyal girişimcilik ile uluslararası deneyimlerin öğrenilmesinin yaratıcılığı, gruplar arası önyargıyı azaltabildiğini ve kariyer başarısını artırabildiğini göstermiştir. Üniversiteli gençlerimizin, onlara bilgilerini ve deneyimlerini katan akademisyenlerimizin sosyal bakışta, sosyal girişimcilikte ve sosyal empatide gelişimlerini destekleyerek toplumsal, çevresel, yaşamsal ve kamusal alanlarda yaşanabilecekleri iyileştirmek çok değerlidir. O nedenle üniversiteli gençlerimiz ve akademisyenlerin katılımları ile onlara sosyal girişimcilik örnekleriyle bir söyleşi yapılarak, o söyleşiden belirlenecek bir ya da birkaç hedefe yönelik resim veya öykü yarışmaları veya etkinlik planlamaları ile sosyal girişimcilikleri güçlendirmek üzere interaktif buluşmalar gerçekleştirilecektir.