Entegre Fotonik Kuantum Teknolojileri
28.03.2024 / Konferans / Seminer

Ozan Arı lisans eğitimini Ege Üniversitesinde tamamladıktan sonra yüksek lisans ve doktora çalışmalarını İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde tamamlamıştır. Yüksek lisans çalışmalarını Prof. Dr. R. Tuğrul Senger danışmanlığında “karbon temelli nano-tellerin elektronik, spintronik ve iletim özellikleri” üzerine yapmıştır. Doktora çalışmasını, Doç. Dr. Yusuf Selamet ile grup II-VI kızılötesi malzemelerin grup III-V üzerine büyütülmesi ve kusur merkezleri üzerine gerçekleştirerek, farklı özellikteki kusur süreçlerinin farklı karakterizasyon süreçlerine etkisini araştırmıştır. 2017 yılında doktora çalışmalarını tamamlaması sonrası yine İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde katı-hal malzemeler içindeki kusur merkezlerindeki kuantum ışıyıcılar üzerine araştırma çalışmaları gerçekleştirip 2018 yılında Aselsan’a katılmıştır. Aselsan’da Kuantum Teknolojileri Araştırma Laboratuvarı’nda kuantum algılama ve kuantum kriptoloji alanlarında araştırma çalışmaları gerçekleştirerek, ekip liderliği ve proje yürütücülüğü görevlerini yerine getirmiştir. 2024 yılı itibariyle Hacettepe Üniversitesi, Nükleer Bilimler Enstitüsünde öğretim üyesi olarak akademiye geçmiş ve entegre kuantum optik ve algılama alanlarında araştırma çalışmalarına devam etmektedir.